Debat

Paneldebat: Hvad vil ordførerne i det kommende folketingsår?

DEBAT: Et nyt folketingsår står for døren, og Altinget benytter i den forbindelse anledningen til at lade boligordførerne skrive om, hvad de vil sætte fokus på i det kommende år. Mød panelet her.

Foto: Henning Bagger/Scanpix
Henrik Axel Lynge Buchter
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Det er snart tid til nye debatter i folketingssalen og samrådene er så småt gået i gang.

Derfor benytter Altinget: by og bolig anledningen til at sætte fokus på, hvad partiernes boligordførere mener, der bør blive prioriteret i det kommende folketingsår.

Deltagerne i panelet er:

Kirsten Normann Andersen (SF)
Boligordfører. Kirsten Normann Andersen har afløst det tidligere folketingsmedlem Jonas Dahl. Kirsten Normann er nu tidligere formand for FOA i Aarhus. Hun er oprindeligt uddannet sygehjælper og har i de seneste 20 år været aktiv i fagbevægelsen.

SF: Hæv skatten på boliger, så vi får mere lighed i samfundet

Kaare Dybvad (S)
Boligordfører. Kaare Dybvad er folketingsmedlem for Socialdemokratiet og forfatter til bogen Udkantsmyten. Han er uddannet cand.scient. i geografi & geoinformatik fra Københavns Universitet og har forud for sit valg til Folketinget arbejdet med regionaludvikling som projektchef i Væksthus Sjælland. Han har forud for dette folketingsår overtaget titlen som boligordfører for Jan Johansen.

Britt Bager (V)
Boligordfører. Medlem af Folketinget og boligordfører for Venstre. Britt Bager blev valgt i Folketinget i 2015 og har en master i journalistik fra SDU, er cand.soc. i politisk kommunikation og ledelse fra CBS og en titel som cand.jur. fra Aarhus Universitet.

Merete Dea Larsen (DF)
Boligordfører. Merete Dea Larsen er sproglig student fra Himmelev Gymnasium og uddannet farmakonom. Hun har arbejdet på apotek de første syv år efter endt uddannelse efterfulgt af konsulentarbejde og senere arbejde som handicaphjælper. Hun blev valgt til folketinget ved folketingsvalget i 2015 for Dansk Folkeparti. Hun er sit partis boligordfører. Hun har siden 2005 været medlem af byrådet i Roskilde Kommune.

Roger Matthisen (ALT)
Boligordfører. Roger Matthisen har både en bachelor i drama, skuespil og teaterhistorie fra Statens Teaterskole og en bachelor i økonomi, engelsk og kommunikation fra CBS. Ligesom flere af Alternativets andre folketingsmedlemer blev han valgt ind i Folketinget for første gang ved folketingsvalget i år. Ud over at besidde posten som boligordfører er han også landdistrikt- og ø-ordfører.

Søren Egge Rasmussen (EL)
Boligordfører. Søren Egge Rasmussen blev uddannet tømrer i 1990 og tog desuden i 2002 en uddannelse som økologisk landmand. Han har i tre omgange siddet i Folketinget som midlertidigt folketingsmedlem og blev valgt ind første gang ved folketingsvalget tidligere i år. Ud over at være Enhedslistens boligordfører er han også energiordfører, fiskeriordfører og fødevareordfører.

Lotte Rod (R)
Boligordfører. Lotte Rod blev i 2012 uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet. Hun blev opstillet til Folketinget første gang i 2006 og blev valgt ind i 2011. Hun besidder en del ordførerskaber for Radikale Venstre, og ud over at være partiets boligordfører er hun bl.a. også børneordfører, psykiatriordfører og sundhedsordfører. Hun har tidligere været medlem af Radikale Venstres hovedbestyrelse.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00