Debat

Radikale: Blandede byer skal skabe tillid mellem os

DEBAT: Der er fare for, at danskerne bliver mere isolerede fra hinanden, hvis vi ikke begynder at bo mere blandet, skriver Lotte Rod (R).

Foto: Kilde: ft.dk
Henrik Axel Lynge Buchter
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Vi har en fælles opgave i at gøre vores boligområder blandede, som rækker langt ud over spørgsmålet om boliger. Det handler om, hvad det er for et samfund, vi gerne vil være.

Lotte Rod, boligordfører for De Radikale
Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected]

Af Lotte Rod (R)
Boligordfører

Noget af det bedste ved Danmark er, at vi har tillid til hinanden. Det skal vi passe på. Det kræver, at vi vokser op og lærer hinanden at kende på kryds og tværs af forskelligheder.

Jeg er bange for, at vi bliver mere og mere isolerede fra hinanden og dermed også mere og mere bange for mennesker, der er anderledes end os selv. Det skal vi kæmpe imod ved at sørge for, at forskellige børn leger sammen, går i skole, vokser op sammen.

Den seneste diskussion om Langkær Gymnasium har fået debatten til at blusse op. Men det er jo ikke Langkær Gymnasium, der er problemet. Problemet er, at fordelingen af forskellige elever mellem vores gymnasier er helt skæv. Det skal vi gøre noget ved: Vi skal sørge for, at ikke bare vores gymnasier, men også vores daginstitutioner og skoler er blandede.

Har betydning for samfundet
Vi kan gøre en hel del i fordelingen mellem skoler. Men vil vi til roden af problemet, er det boligpolitikken, vi skal have fat på. Vi bor simpelthen ikke blandet nok.

Vi har en fælles opgave i at gøre vores boligområder blandede, som rækker langt ud over spørgsmålet om boliger. Det handler om, hvad det er for et samfund, vi gerne vil være.

I SR-regeringen gav vi kommunerne bedre muligheder for at få almene boliger ind i nybyggeri. Modellen var ikke uden problemer, men det var et seriøst bud på at få blandede byer. Men så kom valget, og Venstre-regeringen sløjfede muligheden uden selv at komme med et bedre forslag.

Jeg håber, at vi kan gå ind i det nye folketingsår med en fælles vilje til at skabe blandede byer, og jeg vil gøre mit til at udvikle forslag sammen med dygtige folk i sektoren. Regeringens tilbagerulning er jo ikke en løsning.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lotte Rod

MF (R)
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2012)

0:000:00