Om  
Inger Støjberg

60 dages fodlænke: Støjberg er begyndt at afsone sin straf

Den tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg er begyndt at afsone sin 60 dages fængselsstraf, som følge af den historiske rigsretssag om ulovlig instruks i sagen om asylpar.

25 ud af 26 dommere i Rigsretten har fundet den tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg skyldig i at have overtrådt loven forsætligt. Nu afsoner hun straffen.
25 ud af 26 dommere i Rigsretten har fundet den tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg skyldig i at have overtrådt loven forsætligt. Nu afsoner hun straffen.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Ghita Nidam Møller

Ministerlokaler, traven op og ned ad Borgens gange og dernæst timevis i retssale og ventetid hører fortiden til for Inger Støjberg. Nu er 60 dages nedtælling begyndt.

Hun oplyser i sit eget nyhedsbrev, at hun fra mandag iklædt fodlænke er begyndt at afsone den straf, hun fik i Rigsretten. Det skriver Jyllands-Posten

Den tidligere minister har dermed slået hul på sin domstraf efter, at hammeren faldt i Rigsretten i december 2021, hvor hun blev idømt 60 dages ubetinget fængsel. 

"Jeg vil være ærlig og sige, at ventetiden har været lang, og jeg var derfor glad, da justitsministeren endelig fandt sagen frem i bunken, hvor den må have forputtet sig. Men nu er jeg i gang, og det er jeg rigtig glad for," skriver hun i sit nyhedsbrev. 

Læs også

Inger Støjberg blev dømt for skyldig i brud på ministeransvarlighedsloven. Ifølge dommen fandt 25 ud af 26 dommere det bevist, at Inger Støjberg var ansvarlig for, at der blev foretaget en ulovlig adskillelse af asylpar ved indkvartering på asylcentrene, hvis den ene part ikke var myndig.

Rigsretssagen mod Inger Støjberg er den sjette i historien, siden den blev oprettet i 1849. Det er Folketinget, der har rejst tiltale i alle sagerne.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Inger Støjberg

MF, partistifter (DD), fhv. udlændinge- og integrationsminister
MBA (Aalborg Uni. 2013)

0:000:00