Rigsretten udkommer som bog     

Hvert et ord fra den sjette rigsretssag er nu udgivet i en bog, der fylder tre bind og næsten 2.000 sider.

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Redaktionen

Det er den oplagte gave til de næste ministre, til den jurastuderende niece – eller til det nyvalgte folketingsmedlem.  

Netop som Inger Støjberg påny er valgt ind i Folketinget, har Rigsretten udgivet den samlede udskrift af sagen i bogform. Det løber op i 1.874 sider fordelt på tre bind med udskrift af alt det, der er foregået på retsmøderne i sagen, lige fra det første formelle møde 25. juni 2021, til domsafsigelsen 13. december samme år.

Det er næppe en bog, nogen vil læse fra ende til anden, men det er til gengæld et opslagsværk, hvor man relativt nemt kan finde frem til, hvad de forskellige vidner i sagen sagde i retten, og hvad både anklagere og forsvarere slog på i deres afsluttende procedurer.

Inger Støjbergs eget indlæg på den sidste retsdag er selvsagt også med. Hun sagde blandt andet:

”Jeg kommer ikke til at sige undskyld. Jeg kommer heller ikke til at bøje nakken. Og jeg kommer heller ikke til at bortforklare, hvad jeg har gjort, og hvad jeg har sagt, for jeg mener ikke, jeg har gjort noget galt.”

Bogen er udgivet som en udgave af ’Rigsretstidende’ på samme måde som alle de fem øvrige rigsretssager i danmarkshistorien. Inden de små 2.000 sider med ord i endeløse spalter er der medtaget to farvefotos – et af retten fra den dag, advokaternes procedure blev indledt 24. november, og et fra de 13. december, da dommen blev afsagt.

Bogen kan ikke købes i boghandlen, men interesserede kan ved henvendelse til [email protected] få et gratis eksemplar, så længe lager haves.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Inger Støjberg

MF, partiformand (DD)
MBA (Aalborg Uni. 2013)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024