Om  
Henriette Ergemann
Peter Seier Christensen

Nye Borgerliges tidligere næstformand vender tilbage til partiet

Henriette Ergemann er tilbage i Nye Borgerlige og har meldt sig klar til at overtage Peter Seier Christensens mandat i Folketinget.

Henriette Ergemann er førstesuppleant til folketingsmedlem Peter Seier Christensen, der gennem længere tid har været sygemeldt fra sit arbejde i Folketinget.
Henriette Ergemann er førstesuppleant til folketingsmedlem Peter Seier Christensen, der gennem længere tid har været sygemeldt fra sit arbejde i Folketinget.Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Cecilie Fischer

I marts forlod Henriette Ergemann Nye Borgerlige. Hun havde været næstformand for partiet i blot to uger, inden hendes kritiske udtalelser om regeringens coronahåndtering resulterede i et så stort pres fra medier og kollegaer, at hun forlod posten. Men nu er hun klar til at repræsentere partiet på ny.

Det skriver Ritzau ifølge Ekstra Bladet.

Siden udmeldelsen af partiet har den tidligere næstformand fortsat sit arbejde i Kalundborgs kommunalbestyrelse og har stiftet sit eget borgerlige parti, Frit Fællesskab.

Hun forklarer til Ekstra Bladet, at hun har de samme politiske holdninger som tidligere, men at hun meldte sig ud på grund af manglende opbakning fra den partitop, der nu har forladt partiet.

Læs også

Seier Christensen som politisk joker

Det er endnu uvist, om Nye Borgerliges fremtid er købt eller solgt. I januar indstillede stifter og formand Pernille Vermund til partiets hovedbestyrelse, at man skulle nedlægge partiet og opløse folketingsgruppen. Men da der er uenighed i hovedbestyrelsen, er det i sidste ende op til medlemmerne og ikke ledelsen at fastlægge partiets fremtid.

Hvis Nye Borgerlige ønsker at opstille til næste folketingsvalg, kræver det en ny indsamling af vælgererklæringer for at blive opstillingsberettiget.

Der er dog en mulig smutvej, hvis medstifter og folketingsmedlem Peter Seier Christensen vender tilbage til partiet. Han har været uofficielt sygemeldt fra sit arbejde i Folketinget siden april, og da han blev ekskluderet fra folketingsgruppen ved dens opløsning, er han formelt set løsgænger, selvom han ikke har meldt sig ud af partiet.

Ved partiets hovedbestyrelsesmøde i slutningen af januar sendte Peter Seier Christensen ifølge DR en repræsentant med den besked, at han ikke kommer til at forlade partiet, og at han på ingen måde kan acceptere, at det skal lukke.

Hvis Peter Seier beslutter at nedlægge sit mandat, er Henriette Ergemann hans førstesuppleant. I så fald ville partiet komme udenom at indsamle vælgererklæringer, da partiet ville have Ergemann som repræsentant i Folketinget.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henriette Ergemann

Byrådsmedlem (løsgænger, fhv. NB), Kalundborg Kommune, fhv. næstformand, Nye Borgerlige, selvstændig

Peter Seier Christensen

MF (NB)
kemiingeniør, ph.d. (DTU 1994)

0:000:00