Ny temadebat: Hvad kan kommunerne gøre for at understøtte et aktivt civilsamfund?

Frem til kommunalvalget inviterer Altinget Civilsamfund en række eksperter, lokalpolitikere og ikke mindst civilsamfundsaktører til at deltage i en temadebat om, hvordan landets kommuner bedst understøtter et aktivt, levende og mangfoldigt civilsamfund.

Mange velfærdsydelser og aktiviteter, som civilsamfundet tilbyder, sker i samarbejde med kommunerne, men hvordan kan kommunerne i (endnu) højere grad støtte civile aktører? Det er blot ét af de spørgsmål, som Altinget Civilsamfund ønsker at debattere de kommende uger.
Mange velfærdsydelser og aktiviteter, som civilsamfundet tilbyder, sker i samarbejde med kommunerne, men hvordan kan kommunerne i (endnu) højere grad støtte civile aktører? Det er blot ét af de spørgsmål, som Altinget Civilsamfund ønsker at debattere de kommende uger.Foto: Emil Hougaard/Ritzau Scanpix
Cindy Shummontien GreenGitte Skotby-Young Ballenstedt

Efter mange måneder med coronanedlukninger, afstand og selvisolation har længslen efter at være en del af et fællesskab kun vokset sig større.

Både før, under og efter nedlukningsperioden har civilsamfundet tilbudt brede og smalle, men altid åbne fællesskaber og ofte ovenikøbet løsninger på sociale udfordringer og i mange tilfælde også en række velfærdsfunktioner til gavn for borgere landet over.

Både velfærdsydelser, fritids-, oplysnings- og andre aktiviteter sker ofte i samarbejde med kommunerne, nogle gange endda på foranledning af og i mange tilfælde støttet af kommunerne.

0:000:00