Dragsted venter utålmodigt på forhandlinger om demokratiske virksomheder: "Regeringen burde tage det her mere alvorligt"

Regeringen vil følge op på ekspertgruppes anbefalinger, som skal sikre bedre vilkår for demokratiske virksomheder. Men over syv måneder efter, at anbefalingerne blev præsenteret, er der intet sket." Vi har nogle gode og grundigt gennemarbejdede anbefalinger, så det er bare at få dem implementeret," mener Enhedslisten. 

Pelle Dragsted opfordrer til, at Danmark lader sig inspirere af Storbritannien, der - ifølge Enhedslistens erhvervsordfører - har oplevet en vækst i antallet af demokratiske virksomheder. Arkivfoto.
Pelle Dragsted opfordrer til, at Danmark lader sig inspirere af Storbritannien, der - ifølge Enhedslistens erhvervsordfører - har oplevet en vækst i antallet af demokratiske virksomheder. Arkivfoto.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Det er mere end syv måneder siden, at ekspertgruppen for demokratiske virksomheder præsenterede ni anbefalinger for den tidligere S-regering.

Men til trods for at den daværende erhvervsminister Simon Kollerup (S) i juni udtalte til Altinget, at han "snart" vil indkalde til det første møde, og at den nye SVM-regering har skrevet i sit regeringsgrundlag, at "den vil følge op på anbefalingerne", er der ikke indkaldt til et eneste møde i forløbet. 

Regeringen ønsker heller ikke at sætte en tidshorisont for forløbet.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00