Kollerup vil starte forhandlinger om demokratiske virksomheder efter sommer

Efter sommerferien vil erhvervsministeren indlede forhandlinger om, hvordan Danmark får flere demokratiske virksomheder. Ni nye anbefalinger "er lige til at gå til," lyder det.

<span>Erhvervsministeren deltog
tirsdag i et pressemøde om demokratiske virksomheder. Her blev der præsenteret ni anbefalinger
udarbejdet af regeringens ekspertgruppe.<b></b></span>
Erhvervsministeren deltog tirsdag i et pressemøde om demokratiske virksomheder. Her blev der præsenteret ni anbefalinger udarbejdet af regeringens ekspertgruppe.Foto: Mathias Svold/Ritzau Scanpix
Lærke Møller Hansen

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) vil indlede forhandlinger om demokratiske virksomheder efter sommerferien.

Det fortæller han på et pressemøde tirsdag, hvor han hilser ni anbefalinger til at forbedre forholdene for den virksomhedstype velkommen.

Jeg har tænkt mig at være erhvervsminister både før og efter et valg, så for min skyld er det ikke vigtigt, om der lander en aftale før eller efter et valg.

Simon Kollerup
Erhvervsminister (S)

”Jeg har tænkt mig at være erhvervsminister både før og efter et valg, så for min skyld er det ikke vigtigt, om der lander en aftale før eller efter et valg,” siger erhvervsministeren og tilføjer:

”Men vi skal selvfølgelig i gang med det på den anden side af sommer. Derfor signalerer jeg også klart i dag, at vi snart får indkaldt til, hvornår det første møde skal være. For nu er anbefalingerne her, og de er lige til at gå til.”

Ekspertgruppen bag anbefalingerne har i knap et år undersøgt, hvordan man kan fjerne barrierer for demokratiske virksomheder og sikre, at mulighederne for at stifte og drive disse selskaber ligestilles med andre virksomhedstyper.

Det har ført til ni konkrete anbefalinger, der i ministerens øjne er et meget vigtigt skridt i retning af en mere moderne og progressiv erhvervspolitik.

”Rapporten opstiller tydeligt nogle fordele og ulemper, og den kommer med nogle præcise anbefalinger. Den er brugbar, hvis vi vil og tør det. Nu er det op til politisk vilje herfra,” siger han.

{{toplink}}
Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

0:000:00