Jagten på den forsvundne frivillig

CIVIL FOR DUMMIES: Antallet af frivillige timer faldt i en tid, hvor alle forventede, at det ville stige. Men det får ikke Torben Fridberg til at bekymre sig på civilsamfundets vegne. Tværtimod. Altinget har bedt den aldrende seniorforsker om at tage et kig ind i krystalkuglen.

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Klaus Ulrik Mortensen
Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget

Det plejer at være på landet og i små samfund, at man finder den største frivillighed. Den viste sig, at den nu fandtes i hovedstadsområdet. Baggrunden for dette er måske, at mange af de ressourcepersoner, som skulle bære foreningsarbejdet i udkantsområderne - de yngre og børnefamilierne - er flyttet til København og de større byer.

Torben Fridberg
Seniorforsker, VIVE
Fakta
Civil for dummies:

Altinget vil i de kommende måneder dykke ned i en række af de vigtigste diskussioner om civilsamfundets konstruktion og fremtid.

Vi tillader os at stille de banale spørgsmål.

Målet er at give nye læsere chancen for at blive klogere på centrale problemstillinger i samfundsudviklingen.

Og skulle det ske, at selv garvede civilister lærer noget undervejs, er vores mission mere end opfyldt.  

Et besøg hos VIVE er på mange måder som en rejse ind i fortiden.

Og glemmer vi et øjeblik det tidstypiske akronym og i stedet titulerer det nationale forsknings- og analysecenter for velfærd i sin fulde længde, er det svært ikke at føle sig hensat til en efterårsdag i halvfjerdserne.

Bosat i det centrale København et stenkast fra Nyhavn i et gitterafspærret, cremefarvet palæ, som tidligere husede Den Kgl. Mønt, er analysecentret pakket med akademiske hjerner, som fra hvert deres enmandskontor forsøger at forklare verden.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00