Ny temadebat: Hvordan kan civilsamfundet samarbejde med erhvervslivet om den grønne dagsorden uden at sætte formål og værdier over styr?

I de kommende uger giver Altinget Civilsamfund mikrofonen til ngo'er, erhvervsliv og eksperter, der alle skal give deres perspektiv på, hvordan (og om) civilsamfundsorganisationer og erhvervsliv kan samarbejde effektivt for en grønnere fremtid. 

(Hvordan) kan grønne ngo'er at indgå erhvervssamarbejder uden at gå på kompromis med deres mål og værdier? Det er fokus i ny temadebat på Altinget Civilsamfund.
(Hvordan) kan grønne ngo'er at indgå erhvervssamarbejder uden at gå på kompromis med deres mål og værdier? Det er fokus i ny temadebat på Altinget Civilsamfund.Foto: Henry Nicholls/Reuters/Ritzau Scanpix
Mathilde Brieghel

Velkommen tilbage fra vinterferie. Måske var du så heldig at tilbringe den med sne og ski under fødderne, mens du nød udsigten til et hvidt landskab. Men, som vi allesammen er blevet mere og mere bevidste om, er den form for luksus blandt noget af det, som er kraftigt truet i en ikke så fjern fremtid. Hvis altså ikke vi får hevet i den store nødbremse for klimakrisen. Hurtigt.

For ekstreme vejrfænomener, tab af biodiversitet, fødevaremangel og ressourcekonflikter er allerede virkelighed. Og det bliver kun værre. En krise af så store proportioner kræver en indsats fra alle, og ikke mindst inden for fødevaresektoren synes målet at være umuligt at nå uden en fælles indsats.

Nye som gamle ngo'er arbejder for at sætte klima på dagsordenen, og erhvervslivet er også hoppet med på den grønne bølge. CSR og ESG er vigtige buzzwords over for forbrugere, der ønsker at træffe grønne beslutninger med dankortet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024