Opsamling: Der er meget at vinde for ngo’er ved at indgå grønne erhvervssamarbejder. Men det er ikke uden risici

Samarbejder mellem grønne ngo'er og erhvervsliv kan vise vejen for politisk handling, hvis det er på de rette præmisser. Det er er hovedbudskabet i den seneste temadebat på Altinget Civilsamfund.

Der er mange faldgruber og overvejelser, man skal gøre sig, før man indgår i et samarbejde for en grønnere verden. Men den vigtige sag gør samarbejderne umagen værd.
Der er mange faldgruber og overvejelser, man skal gøre sig, før man indgår i et samarbejde for en grønnere verden. Men den vigtige sag gør samarbejderne umagen værd.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Mathilde Brieghel

Der er brug for alle mand på dæk, hvis vi skal indfri klima- og biodiversitetsmålene i tide. Det gælder både ngo’er, erhvervsliv og politikere.

Trods åbenlyse modsætninger mellem hovedformål for de to førstnævnte, er både civile aktører, erhvervslivet og eksperter enige om, at det gode, grønne samarbejde er muligt.

Den seneste måned har Altinget Civilsamfund undersøgt, hvordan civile aktører og erhvervslivet kan arbejde sammen om en grønnere fremtid. Der er bred enighed om at, ja, samarbejdet kan lade sig gøre. Og hvis det gøres godt, kan det faktisk være med til at sætte det gode policyeksempel for politikere, der nøler med deres klimaløfter.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024