Helle Thorning under hårdt angreb fra nobelprismodtager: Du sælger din troværdighed til Facebook

Norges kulturminister og den seneste vinder af Nobels fredspris rettede begge hårde angreb på Helle Thorning-Schmidt under en konference i Lillehammer. ”Du hvidvasker Facebook,” lød det blandt andet.

På en ytringsfrihedskonference blev der rettet hård kritik mod Facebook – og mod Helle Thorning-Schmidt for at bidrage til at ”sminke Facebooks image”.
På en ytringsfrihedskonference blev der rettet hård kritik mod Facebook – og mod Helle Thorning-Schmidt for at bidrage til at ”sminke Facebooks image”.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Jakob Nielsen

LILLEHAMMER – Facebook er en maskine, der ændrer folks adfærd, og hvis vi ikke får gjort noget ved det inden for meget få år, så er demokratiet i alvorlig fare.

Sådan lød advarslen fra den filippinske redaktør og modtager af Nobels fredspris Maria Ressa, som tirsdag deltog i en skarp og til tider uforsonlig debat om sociale medier med den forhenværende danske statsminister Helle Thorning-Schmidt. 

{{toplink}}
Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her

Sammen med den norske kulturminister Anette Trettebergstuen rettede nobelprisvinderen hård kritik mod Facebook – og mod den danske eks-politiker for at bidrage til at ”sminke Facebooks image”.

0:000:00