Her er årets mest læste digital-debat

HITLISTE: Facebook, persondata og kunstig intelligens er blandt emnerne i årets mest læste debatindlæg på Altinget: digital. Læs top 5 her.

Et begivenhedsrigt debatår på Altinget: digital er ved at nå sin ende.

Det blev et år, hvor særligt dataetik var på alles læber. Både på grund af EU’s persondataforordning (GDPR), der endelig trådte i kraft efter seks år i lovmøllen. Og på grund af Facebook-skandalen, hvor konsulentvirksomheden Cambridge Analytica udnyttede 50 millioner Facebook-brugeres data. 

Debatredaktionen har fundet regnearkene frem og set på, hvilke debatindlæg der blev de mest læste i 2018. Læs eller genlæs dem herunder. 

1. Astrid Haug: Her er 5 bud på, hvad der kommer efter Facebook
Bragt 20. juni 

Virksomheder må spørge sig selv, om det stadig er indsatsen værd at være på Facebook? Det er muligt at arbejde med virksomhedens sociale medier og digitale tilstedeværelse uden nødvendigvis at satse på Facebook, skrev Astrid Haug i årets mest læste debatindlæg.   

Læs indlægget her.

2. Iværksætter advarer: Fokus på kunstig intelligens kan hæmme digital udvikling
Bragt 15. august

Hvis vi skal digitalisere en så fundamental del af vores samfund som den juridiske sektor, bliver vi nødt til at have en konservativ tilgang, mener direktøren i dansk legal tech-virksomhed. Ellers kan det komme til at spænde ben for den digitale udvikling.

Læs indlægget her.

3. Juraprofessor: Giv mig dine målerdata, og jeg skal fortælle dig, hvem du er
Bragt 19. juni

Big data indsamlet fra el-, vand- og gasmålere kan bruges til meget godt, men kan også bruges til at indsamle viden om borgerens personlige liv og livsstil. Viden, som ikke bare er magt, men også penge værd, skrev professor Bent Ole Gram Mortensen.

Læs indlægget her.

4. Sundhedsstyrelsen: Usikkert om skærmtid skader – men vi holder øje 
Bragt 29. august

Der mangler solide beviser for, hvad for meget skærmtid har af betydning i hverdagslivet – både for voksne og børn. Sundhedsstyrelsen er dog i dialog med WHO om problemstillingen, skrev Lotte Bælum, specialkonsulent i Sundhedsstyrelsen.

Læs indlægget her.

5. IT-ekspert til danskerne: I skal ikke have tillid til statens omgang med persondata 
Bragt 11. januar

Offentlige myndigheder sjusker med danskernes personfølsomme data, og det er ufatteligt, at borgerne finder sig i det, skriver John Foley. Det er derfor positivt, at Alternativet tager emnet op, så befolkningen kan forholde sig til problemet. 

Læs indlægget her.

Deltag i debatten!
Glædelig jul og godt nytår fra debatredaktionen på Altinget, og tak for et godt 2018 med gang i debatten på Altinget: digital.

Vi håber, at valgåret 2019 vil byde på endnu mere god og saglig debat. Du er velkommen til at bidrage ved at sende dit indlæg til debat@altinget.dk 

Forrige artikel Politikere parate til at mødes med Huawei Politikere parate til at mødes med Huawei Næste artikel Omstridte kinesere udløser samråd Omstridte kinesere udløser samråd
Gavner AI borgeren eller systemet?

Gavner AI borgeren eller systemet?

Hvem vinder, når det offentlige tager kunstig intelligens i brug? Er det borgerne, som kan blive betjent hurtigere, og mere præcist og kvalificeret – eller bliver det snarere myndighederne, der kan overlade kontakten med borgerne til chatbots, og lade maskinen om at træffe afgørelser?