Debat

Her er årets mest læste forskningsdebat

DEBAT: SU, Open Access og regional videnspredning har været blandt emnerne for debattørerne i det forgange folketingsår på Altinget: forskning. Læs de fem mest læste indlæg her.

Foto: Colourbox
David Laungaard Lose
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Den tidligere uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V) formåede, inden han blev rykket videre til sit nye ministerområde, at ruske godt op i Forskningsdebatten på Altinget.

I hvert fald er han sammen med Mette Reissmann fra Socialdemokraterne topscorer på oversigten over Folketingsårets mest læste debatindlæg.

De mest populære indlæg favner vidt, men især regeringens besparelser på forsknings- og uddannelsesområdet og SU'en markerer sig som populære temaer.

Men der er også blevet plads til en tur i rummet og et konservativt angreb på SU'en.

Vi har samlet de fem mest læste debatindlæg på Altinget: forskning her.

Nummer 5:

Lunde Larsen: Rumforskning er meget mere end raketvidenskab
DEBAT: Rummet spiller en stadig større rolle inden for en lang række af områder. Derfor vil regeringen have fokus på netop rumforskning i de kommende forhandlinger på forskningsområdet. Det skriver uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V).

Tema: Rumforskning

Bragt 30. september 2015 – læs indlægget her

--------------------

Nummer 4:

Lunde Larsen: Det er Ida Auken, der er kørt af sporet
REPLIK: Det er pudsigt, at Ida Auken savner en debat om kvalitet, når regeringen har sat sig for, at der skal laves et nyt bevillingssystem for de videregående uddannelser. Det skriver Esben Lunde Larsen (V) i en replik til Ida Auken (R).

Tema: Regional videnspredning

Bragt 8. februar 2016 – læs indlægget her

--------------------

Nummer 3:

S: SU-forringelser handler om topskattelettelser
DEBAT: SU-forringelser giver ikke saglig mening, og blå bloks motiv må derfor være, at midlerne skal bruges som økonomisk råderum til efterårets skatteforhandlinger. Det skriver Mette Reissmann (S).

Tema: SU

Bragt 25. maj 2016 – læs indlægget her

--------------------

Nummer 2:

S: Esben Lunde Larsen er paradoksernes minister
DEBAT: Forsknings- og uddannelsesminister Esben Lunde Larsen (V) er kommet med flere selvmodsigende udtalelser i løbet af sin korte ministertid. Og det kan meget nemt komme til at forfølge ham fremover. Det mener Mette Reissmann (S), uddannelses- og forskningsordfører.

Tema: De nye forskningsordførere

Bragt 16. september 2015 – læs indlægget her

--------------------

Nummer 1:

Konservative Studerende: Afskaf SU'en
DEBAT: SU'en bør erstattes med statsgaranterede lån, så de studerende får et ansvar for eget studie og egen læring. Det mener Espen Krogh, næstformand i Konservative Studerende.

Tema: SU
Bragt 11. maj 2016 – læs indlægget her

--------------------

Dokumentation

Forskningsdebatten på Altinget: forskning har til formål at fokusere og styrke den forskningspolitiske debat i Danmark. Løbende inviterer Altinget: forskning derfor forskere, politikere, erhvervslivet og interesseorganisationer til at debattere udvalgte emner og problemstillinger inden for forskningsområdet.

Husk, at du også kan deltage i eller komme med idéer til debatten.

Send dit indlæg til [email protected]


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00