Køge Kyst-projekt skal skabe vækst

KOMMUNALSTAFET: Køge Kommune vil skabe vækst ved at forvandle et industriområde på havnen til en blanding af boliger, erhverv og kulturliv, skriver borgmester i Køge Kommune Marie Stærke. Læs her hvordan, og hvem der er den næste modtager af 'kommunalstafetten'.
På trods af et massivt pres på de offentlige budgetter, mener Marie Stærke, borgmester i Køge Kommune, at det er nødvendigt at tænke i vækst og byudvikling.
På trods af et massivt pres på de offentlige budgetter, mener Marie Stærke, borgmester i Køge Kommune, at det er nødvendigt at tænke i vækst og byudvikling.

Overskriften for byudviklingen hedder LIVET FØR BYEN – BYEN FOR LIVET. Den siger både noget om, hvordan byudviklingen bliver grebet an, og hvad vores intentioner er. Vi vil skabe en by, som emmer af aktivitet, liv og miljø for borgere og virksomheder. Derfor spiller kulturen en særlig og tidlig rolle i projektet. 


Marie Stærke (S)
Borgmester i Køge Kommune
Fakta
Altinget | Kommunal sætter med en såkaldt kommunalstafet fokus på alle de gode eksempler fra landets 98 kommuner, der effektiviserer eller forbedrer servicen i den kommunale sektor. 

Det gode eksempel kan spænde mellem alt fra bedre udnyttelse af plejehjælperes tid til en mere effektiv administration.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) satte stafetten i gang med et åbningsindlæg den 6. september 2012. 

Svendborg Kommune

Af Marie Stærke (S)
Borgmester i Køge Kommune

En ny, levende og bæredygtig bydel på 24 hektar midt mellem Køges gamle, historiske bykerne og Køge Bugt. Det er essensen i Køge Kommunes store byudviklingsprojekt, Køge Kyst, som over de næste 20 år vil forvandle vores gamle industriområde på havnen og et halvtrist stationsområde til en ny dynamisk blanding af boliger, butikker, erhverv, grønne områder og kulturliv.

Byudviklingen har været længe undervejs. De første idéer blev allerede skabt i starten af 90'erne. Hvordan kan vi skabe udvikling og åbne byen mod vandet - uden at ødelægge vores havneerhverv, som historisk set har båret byen?

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00