Borgmester kalder kommuners betaling til sygehusene ”syg” og håber på socialt balanceret alternativ

Assens-borgmester Søren Steen Andersen bakker helhjertet op, når Sundhedsstrukturkommissionen vil afskaffe den kommunale medfinansiering af regionerne. Men en ny ordning skal tage højde for forskelle i borgernes sundhed.

Assen Kommunes borgmester, Søren Steen Andersen (V), har i flere år villet af med den såkaldte kommunale medfinansiering af regionerne. Nu foreslår regeringens Sundhedsstrukturkommission netop det.<br>
Assen Kommunes borgmester, Søren Steen Andersen (V), har i flere år villet af med den såkaldte kommunale medfinansiering af regionerne. Nu foreslår regeringens Sundhedsstrukturkommission netop det.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Det er blevet stadig mere skævt, at kommunerne i mere end et årti har skullet betale en del af regningen, hver gang en af deres borgere har været indlagt på et af de regionale sygehuse.

Det mener Søren Steen Andersen (V), der er borgmester i Assens Kommune og over de seneste år har været en højlydt kritiker af den såkaldte kommunale medfinansiering af regionerne – også kaldet KMF’en.

Han glæder sig derfor over, at regeringens Sundhedsstrukturkommission nu anbefaler at lægge ordningen endegyldigt i graven.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024