Kommission vil stoppe milliardstrøm mellem kommuner og sygehuse: Nu skal staten spytte i kassen

Regeringens Sundhedsstrukturkommission vil lægge den kommunale medfinansiering af regionerne endegyldigt i graven og skifte den ud med et nyt statsligt tilskud. Professor er positiv, men ser social og geografisk slagside.

Regeringens Sundhedsstrukturkommission anbefaler at afskaffe den såkaldte kommunale medfinansiering (KMF) af regionerne og erstatte den med at nyt statsligt tilskud til kommunerne.<br>
Regeringens Sundhedsstrukturkommission anbefaler at afskaffe den såkaldte kommunale medfinansiering (KMF) af regionerne og erstatte den med at nyt statsligt tilskud til kommunerne.
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Der skal helt nye greb til, hvis kommunerne skal sikres et økonomisk incitament til at forebygge indlæggelser af ikke mindst syge ældre.

Den aktuelle model med at lade kommunerne betale en del af regning, når deres borgere har været indlagt på et sygehus, fungerer ikke efter hensigten.

Den skal i stedet erstattes af et tilskud direkte målrette nøje udvalgte kommunale indsatser, foreslår regeringens Sundhedsstrukturkommission.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024