Forhandlinger om en sundhedsreform fortsætter denne uge

Ordførere er indkaldt til endnu to møder før påske, men de egentlige forhandlinger om en sundhedsreform er endnu ikke gået i gang, ifølge Altingets oplysninger. Forhandlinger om en 10-årsplan for psykiatrien er også på programmet, men der er ingen deadline, siger Magnus Heunicke (S).

Der har været stille om regeringens udspil til en sundhedsreform efter præsentationen midt i marts. Fredag er ordførerne indkaldt til møde om blandt andet nærhospitaler og en kvalitetsplan for det nære sundhedsvæsen.
Der har været stille om regeringens udspil til en sundhedsreform efter præsentationen midt i marts. Fredag er ordførerne indkaldt til møde om blandt andet nærhospitaler og en kvalitetsplan for det nære sundhedsvæsen.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

To en halv uge efter Magnus Heunicke (S) på et pressemøde fremlagde regeringens udspil til den længe ventede sundhedsreform er forhandlingerne endnu i opstartsfasen.

Det fortæller flere ordførere, inden forløbet fredag eftermiddag fortsætter med et møde om de elementer i udspillet, der vedrører nærhospitaler, en national kvalitetsplan og en styrket akutindsats. 

Regeringen har valgt at indlede forhandlingerne med tre relativt korte møder om tre hovedpunkter, som præsenteres under overskrifterne 'Ny retning for forebyggelse', 'Styrket kvalitet i det nære sundhedsvæsen' og 'Tid til den enkelte patient'.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00