Her er de mest centrale pointer fra regeringen og KL's coronastatus på børneområdet

OVERBLIK: KL's formand forsikrede torsdag aften, at kommunerne er klar med nødpasning fra på mandag. Børneministeren løftede samtidig noget af sløret for, hvem der vil være omfattet af muligheden for nødpasning. Få overblikket over coronatiltagene her.

Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Retningslinjerne er vi i fuld gang med at lave. Mange kommuner har allerede de institutioner og medarbejdere, der skal løse opgaven, på plads.

Jacob Bundsgaard (S)
Formand, Kommunernes Landsforening

Hvilke forældre har ret til at få passet deres børn i nødpasningstilbud? Hvornår åbner nødpasningstilbuddene? Og skal man fortsat betale for sin daginstitutionsplads, selvom man følger myndighedernes anvisninger og holder sine børn hjemme?

Det var blot nogle af de spørgsmål, som regeringen og KL gav deres foreløbige svar på torsdag aften på et pressemøde i Eigtveds Pakhus i København. Altinget Børn fulgte hele pressemødet og giver dig her et fyldigt sammenkog af de vigtigste pointer fra pressemødet.

Kommunerne er klar med nødpasning mandag morgen
”Kommunerne vil være klar med nødpasning fra mandag morgen, så man har sikkerhed for at få passet sine børn på betryggende vis,” bekræftede KL’s formand og Aarhus’ socialdemokratiske borgmester, Jacob Bundsgaard. 

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00