Historisk polariseret boligmarked trækker Danmark mere skævt

For 30 år siden kostede husene tre gange mere i den dyreste kommune end i den billigste. I dag er forskellen vokset til en faktor 13. Skævhederne er selvforstærkende og skaber et nyt socialt Danmarkskort, lyder det fra eksperter og borgmester.

København Ø er det postnummer i landet med den højeste kvadratmeterpris for huse. Her koster en kvadratmeter i gennemsnit 16 gange så meget som i det billigste postnummer ved Holeby på Lolland.
København Ø er det postnummer i landet med den højeste kvadratmeterpris for huse. Her koster en kvadratmeter i gennemsnit 16 gange så meget som i det billigste postnummer ved Holeby på Lolland.Foto: Jeppe Bjørn Vejlø/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Forskellen på det billigste og dyreste område i landet at købe sig et hus er mangedoblet på 30 år.

I 1992 var det så hot at bo i Hørsholm Kommune, at man her måtte betale landets højeste kvadratmeterpris på lidt over 12.000 kroner for et gennemsnitshus. I 2020 er Frederiksberg rykket op som landets dyreste kommune med en gennemsnitlig kvadratmeterpris for et familiehus på godt 55.000 kroner.

Både dengang som nu finder man de billigste huse i Lolland Kommune, hvor man – både dengang som nu – i gennemsnit må slippe omkring 4.000 kroner per kvadratmeter.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00