KL-formand om sundhedsudspil: "Hvis der skal træffes beslutninger om kommunale ressourcer, er der nødt til at være kommunalpolitikere med rundt om bordet"

INTERVIEW: Regionerne undervurderer den udfordring, kommunerne står over for, siger KL-formand Jacob Bundsgaard (S). Samtidig pointerer han, at kommunalpolitikerne skal have del i magten over sundhedsvæsenet, i takt med at kommunerne løser flere opgaver.

Udviklingen med flere ældre og flere kronisk syge kræver strukturelle forandringer i sundhedsvæsenet, mener Jacob Bundsgaard (S).
Udviklingen med flere ældre og flere kronisk syge kræver strukturelle forandringer i sundhedsvæsenet, mener Jacob Bundsgaard (S).Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Man må erkende, at det, der skal foregå i det lokale samarbejde omkring akutsygehusene, også er politik, fordi det handler om ressourcer. 

Jacob Bundsgaard (S)
Formand, KL

Når kommunerne skal løse flere og flere sundhedsopgaver, skal de også være med til at forhandle rammerne på plads. Og ikke kun i de årlige økonomiforhandlinger i Finansministeriet, men også i samarbejdet med regionerne og almen praksis. 

Det slår KL-formand Jacob Bundsgaard (S) fast i en kommentar til det indspark til en sundhedsaftale, som Danske Regioner offentliggør onsdag. Indsparket skitserer regionernes bud på, hvordan regeringen kan strikke en aftale sammen, som adresserer problemer med manglende sammenhæng i sundhedsvæsenet.

"Det er positivt, at regionerne nu kommer med et udspil, for så kan vi for alvor få taget hul på diskussionen," siger Bundsgaard. 

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00