KL kalder det ”lidt gak” at ville flytte ældreplejen ud af kommunerne

KL afviser behovet for en grundlæggende omlægning af ansvarsfordelingen i det nære sundhedsvæsen. Særligt hvis det indbefatter den kommunale ældrepleje. I stedet skal det investeres i kommunernes indsatser, lyder det.

Formanden for KL's sundhedsudvalg, Sisse Marie Welling, glæder sig over, at indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) afviser at fjerne ansvaret for plejehjem fra kommunerne.<br>
Formanden for KL's sundhedsudvalg, Sisse Marie Welling, glæder sig over, at indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) afviser at fjerne ansvaret for plejehjem fra kommunerne.
Foto: Arthur Cammelbeeck/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Det er glimrende, at regeringens Sundhedsstrukturkommission lægger op til at bruge langt flere ressourcer på de sundhedsindsatser, som ligger uden for sygehusene.

Men det er et mindre godt forslag, for ikke at sige decideret skidt, at ansvaret for indsatserne skal samles i enten en række nye regioner eller hos staten.

Det er budskabet fra KL oven på, at præsentationen af anbefalingerne fra sundhedskommissionen tirsdag.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024