Konservative vil forbedre forholdene for børn på Sjælsmark

SJÆLSMARK: På grund af faldende asyltal og en opfordring fra Hørsholms borgmester vil Konservative arbejde på at forbedre forholdene på Sjælsmark. En stram udlændingepolitik og bedre forhold for børnene er ikke modsætninger, lyder det.

Konservative vil se på, hvordan forholdene for børnene på Udrejsecenter Sjælsmark kan forbedres.  

Sådan lyder meldingen fra Konservatives politiske ordfører, Anders Johansson. 

”Vi vil have ordentlige forhold for børnene. Det skal vi selvfølgelig have i et samfund som det danske, og der vil vi meget gerne kigge på, om der er noget, der kan forbedres,” siger Anders Johansson.

Udmeldingen kommer som en reaktion på, at borgmester i Hørsholm Kommune Morten Slotved (K), hvor Udrejsecenter Sjælsmark ligger, i Altinget opfordrer partiledelsen på Christiansborg til at arbejde for at lukke asylcentret.

Ordføreren ønsker ikke at blive konkret, men peger på, at det kan være forbedringer af de fysiske rammer eller indholdet i dagligdagen for børnene, hvor partiet vil se på muligheder for forbedringer.

”Jeg kan ikke sige helt konkret, at man skal gøre det og det. Det er noget, vi løbende må vurdere på,” siger Anders Johansson.

Konservative er i regering med Liberal Alliance og Venstre, der med udlændingeminister Inger Støjberg (V) blankt har afvist at ændre forholdene for familierne på Sjælsmark.

"Danmark er ikke et tag-selv-bord. Derfor bliver vi nødt til at lægge et pres på de her mennesker, så de tager ansvar og rejser hjem igen. De har ikke ret til at være her," har hun udtalt tidligere til Berlingske.

Strammerkurs og bedre forhold ikke modsætninger
Politisk ordfører Anders Johansson ser ”ikke nødvendigvis” nogen modsætning mellem partiets insisteren på, at de afviste asylfamilier skal rejse hjem, og ønsket om at forbedre forholdene på Udrejsecenter Sjælsmark.

”Derfor vil vi gerne kigge på, om man for børnenes skyld kan gennemføre nogle tiltag, der kan gøre deres hverdag bedre. Dog stadig med det sigte, at de skal rejse ud af landet,” siger han.

Han kalder det en svær balancegang at fastholde et stærkt signal om, at familierne skal rejse hjem og samtidig ville forbedre forholdene. En endelig løsning på balancegangen har Anders Johansson dog ikke fundet, forklarer han.

”Det er vigtigt at sende det politiske signal, at vi har et særligt hensyn til børnene, deres dagligdag og velbefindende, men samtidig fastholde forældrene på deres ansvar,” siger Anders Johansson.

Centre skal lægges sammen
Nye tal fra Hørsholm Kommune, Altinget har fået indsigt i, viser, at antallet af underretninger fra Udrejsecenter Sjælsmark nu er oppe på 56. Samtidig belaster sagsbehandlingen forbundet med underretningerne i stigende grad kommunens forvaltning, der i 2018 brugte 1.350 timer på at behandle sagerne.

Det er de håndfaste beviser på børnenes mistrivsel, der har fået borgmesteren til at opfordre partiledelsen på Christiansborg til at lukke Sjælsmark.

Anders Johansson forklarer, at borgmesterens opfordring gør indtryk på ham. Samtidig forklarer han, at det også er med udgangspunkt i det faldende antal asylansøgere, og at flere af asylcentre ifølge ordføreren står halvtomme, at partiet ser muligheder for at ændre de fysiske forhold for børnefamilierne på Sjælsmark.

En mulig løsning kunne være at slå nogle af asylcentrene sammen, siger Anders Johansson. Det vil give mulighed for at samle børnefamilierne ét sted.

”Det kunne være en løsning. Jeg vil ikke lægge mig fast på løsninger her og nu, men det er relevant at overveje, om strukturen er rigtig,” lyder det fra den konservative politiker.

 

Forrige artikel Eksperter: Regeringens hovedstadsudspil mangler en plan Eksperter: Regeringens hovedstadsudspil mangler en plan Næste artikel Regionsformand: Regeringen glemmer hovedstadens kollektive trafik Regionsformand: Regeringen glemmer hovedstadens kollektive trafik