Sundhedskommissionens model to: Statslig enhed med ministeransvar

Sundhedsstrukturkommissionens anden modelforslag lægger op til, at ældrepleje kan flyttes fra kommunerne over i et rent statsligt forankret sundhedsvæsen.

Formand for Moderaterne, udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen, har tidligere forsøgt at erstatte de nuværende regioner med et statsligt forankret sundhedsvæsen. Nu foreslår regeringens Sundhedsstrukturkommission netop det.<br>
Formand for Moderaterne, udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen, har tidligere forsøgt at erstatte de nuværende regioner med et statsligt forankret sundhedsvæsen. Nu foreslår regeringens Sundhedsstrukturkommission netop det.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

I kommissionens anden model nedlægges regionerne, og staten overtager myndigheds- og driftsansvaret for sygehuse, almenmedicinske tilbud og den øvrige praksissektor.

Derudover får staten ansvaret for en række opgaver på sundheds- og ældreområdet, som i dag bliver løst af kommunerne.

”Sundhed og Omsorg Danmark” er en fællesbetegnelse for det opgaveområde, som staten overtager ansvaret for. Det politiske ansvar er placeret hos ministeren for området, som fastsætter den overordnede strategi og udviklingsplan for sundhedsvæsenet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024