Kirsten Normann Andersen
 svarer 
Ellen Trane Nørby

Kirsten Normann Andersen (SF) spørger sundhedsministeren, Ellen Trane Nørby, om ministeren vil dele lovforslaget, således at ændringer i henholdsvis sundhedsloven, lov om lægemidler, lov om apotekervirksomhed og lov om medicinsk udstyr bliver separate forslag

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 61, Spørgsmål 3
Vil ministeren dele lovforslaget, således at ændringer i henholdsvis sundhedsloven, lov om lægemidler, lov om apotekervirksomhed og lov om medicinsk udstyr bliver separate forslag?

Svar fra torsdag den 1. november 2018
”Vil ministeren dele lovforslaget, således at ændringer i henholdsvis sundhedsloven, lov om lægemidler, lov om apotekervirksomhed og lov om medicinsk udstyr bliver separate forslag?” Svar:

Lovforslaget handler samlet set om at sikre, at reglerne på området for lægemidler og medicinsk udstyr er tidssvarende og tager højde for udviklingen på området med det fælles sigte at etablere rammer for en høj produktsikkerhed for henholdsvis lægemidler og medicinsk udstyr. Samtidig har alle dele af lovforslaget et internationalt afsæt, idet de foreslåede ændringer alle udspringer af EU-regler, internationale indsatser eller beslutninger i FN-regi.

Det gælder for kontrolforanstaltninger mod poliovirus såvel, som det gælder for kampen mod antibiotikaresistens og for Lægemiddelstyrelsens arbejde med at sikre ensartede høje standarder for medicinsk udstyr.

Derfor foreslår jeg fortsat, at lovforslaget skal behandles samlet og ikke som en ændring af sundhedsloven, lægemiddelloven, apotekerloven og lov om medicinsk udstyr hver for sig.

Herudover gavner en samlet fremsættelse såvel en effektiv brug af centraladministrationens som Folketingets tid, når lovforslaget tjener det samme overordnede formål.
0:000:00