Ida Auken
 svarer 
Rasmus Jarlov

Ida Auken (R) spørger erhvervsministeren, Rasmus Jarlov, hvordan det sikres, at kommunerne ikke får mulighed for at ændre eksisterende lokalplaner, så der på den måde kan stilles krav om hermetisk lukkede vinduer i eksisterende boliger, fordi kommunen ønsker at tilbyde et område i umiddelbar nærhed af boligerne til erhverv der skaber lugt, støv eller luftforurening

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 51, Spørgsmål 9
Vil ministeren redegøre for, hvordan det sikres, at kommunerne ikke får mulighed for at ændre eksisterende lokalplaner, så der på den måde kan stilles krav om hermetisk lukkede vinduer i eksisterende boliger, fordi kommunen ønsker at tilbyde et område i umiddelbar nærhed af boligerne til erhverv der skaber lugt, støv eller luftforurening?

Svar fra onsdag den 14. november 2018
Lovforslaget giver udelukkende mulighed for, at kommunerne kan lokalplanlægge for opførelse af nye hermetisk lukkede bygninger til boliger.

Det vil således ikke være muligt i en lokalplan at stille krav om, at eksisterende boliger skal være hermetisk lukkede.

0:000:00