Ida Auken
 svarer 
Rasmus Jarlov

Ida Auken (R) spørger erhvervsministeren, Rasmus Jarlov, hvordan det sikres, at borgere rent faktisk vil bo i konsekvensområder med støj, støv og luftforurening, således at eventuelle boliger i disse områder ikke ender som spøgelsesbyer

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 51, Spørgsmål 10
Vil ministeren redegøre for, hvordan det sikres, at borgere rent faktisk vil bo i konsekvensområder med støj, støv og luftforurening, således at eventuelle boliger i disse områder ikke ender som spøgelsesbyer, eller at mindre bemidlede borgere ender med at blive ”presses” til at bo i boliger i områder med støj, støv eller luftforurening?

Svar fra fredag den 16. november 2018
Med lovforslaget åbnes en mulighed for den kommunale planlægning, men det er et kommunalt ansvar, at planlægge på en hensigtsmæssig måde. Kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune skal vurdere, hvordan de ønsker at forme deres by, så den bliver god at bo, færdes og være i, og det er således kommunalbestyrelsen der aktivt træffer beslutning om, hvorvidt de ønsker at muliggøre opførelsen af hermetisk lukkede bygninger til boliger i områder belastet af lugt, støv eller anden luftforurening.

Lovforslaget åbner mulighed for at, at der kan opføres hermetisk lukkede boliger uanset om der er tale om ejerboliger, lejeboliger, almene boliger, studieboliger mv. Døgninstitutioner o.l., hvor folk har døgnophold, som plejehjem, ældreboliger, handicapboliger, kostskoler mv. er dog undtaget.

Dette skyldes, at der skal være frihed til at vælge, om man vil bo i en hermetisk lukket bygning i et område belastet af lugt, støv eller anden luftforurening, hvor man ikke kan åbne sine vinduer.

I forlængelse heraf er det vurderingen, at det med fordel kan præciseres i loven, at også bosteder og boliger til mennesker med særlige behov og boliger specielt indrettet til socialt udsatte på tilsvarende vis ikke omfattes af muligheden for at opføre hermetisk lukkede boliger, da situationen i disse tilfælde er tilsvarende de ovennævnte. Jeg vil fremsætte ændringsforslag herom.

0:000:00