Andreas Steenberg
 svarer 
Inger Støjberg

Andreas Steenberg (R) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Inger Støjberg, om ministeren vil oversende en oversigt, der viser, hvor mange år børnene har opholdt sig i deres hjemland, inden de kom til Danmark, for de sager, der har været behandlet i Udlændingestyrelsen og –nævnet i henhold til Udlændingelovens paragraf 9 stk. 16 punkt 1 om integrationsvurderinger

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 20, Spørgsmål 4
Vil ministeren oversende en oversigt, der viser, hvor mange år børnene har opholdt sig i deres hjemland, inden de kom til Danmark, for de sager, der ifølge svar på UUI alm. del spm. 7 har været behandlet i Udlændingestyrelsen og –nævnet i henhold til Udlændingelovens paragraf 9 stk. 16 punkt 1 om integrationsvurderinger? Spørgsmålet ønskes besvaret dels med en sammentælling, der viser sammenhæng mellem længde af ophold i hjemland og hhv. afslag og tilladelser, dels en angivelse for hver enkelt afgørelse af længden af ophold i hjemlandet, nationalitet og udfaldet af sagen (ophold eller afslag).

Såfremt dele af besvarelsen skal behandles fortroligt ønskes disse dele tilsendt i separat dokument for at fremme størst mulig åbenhed.

Svar fra mandag den 19. november 2018
Udlændinge- og Integrationsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet et bidrag fra Udlændingestyrelsen, der har oplyst følgende:

”I forbi delse ed e a søg i g opholdstilladelse i Da ark i dhe ter Udlændingestyrelsen en række oplysninger til brug for sagsbehandlingen. Disse oplysninger findes fx i ansøgningsskemaer, samtalereferater, breve og dokumenter og indgår i styrelsens behandling af den konkrete ansøgning.

Oplysningerne er gemt i udlændingemyndighedernes elektroniske sagsbehandlingssystem, men det er kun en delmængde af oplysningerne som registreres som metadata i det elektroniske sagsbehandlingssystem og som derfor kan udtrækkes til statistiske oversigter. Metadata kan fx være ansøgningsdato, ansøgerens navn, afgørelsens udfald og lign.

Oplysninger om, hvor mange år et barn har opholdt sig i sit hjemland, inden de kom til Danmark, er ikke registreret som metadata i det elektroniske sagsbehandlingssystem på en sådan måde, at oplysningerne kan udtrækkes statistisk. Og det er derfor ikke muligt, på baggrund af registreringsgrundla19. november 2018 Koncernøkonomi Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2018 - 19592 577684 get, at oplyse længden af opholdet i hjemlandet for de børn som indgår i besvarelsen af spørgsmål 7, stillet af Udlændinge- og Integrationsudvalget den 3. oktober 2018. En sådan opgørelse vil alene være muligt at tilvejebri ge ved e o fatte de a uel ge e ga g af de pågælde de sager.” Udlændinge- og Integrationsministeriet har ikke fundet grundlag for at iværksætte en omfattende manuel gennemgang af hver enkelt sag.
0:000:00