Mattias Tesfaye
 svarer 
Inger Støjberg

Mattias Tesfaye (S) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Inger Støjberg, om ministeren vil oplyse, hvor mange sager om familiesammenføring til børn mellem 8 og 15 år, hvor den ene forælder fortsat er bosiddende i hjemlandet, som udlændingestyrelsen i alt har behandlet siden juni 2016, og herunder oplyse i hvor mange af sagerne der er blevet foretaget en integrationsvurdering, og i hvor mange af sagerne, der ikke er blevet foretaget en integrationsvurdering

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 20, Spørgsmål 5
Vil ministeren oplyse, hvor mange sager om familiesammenføring til børn mellem 8 og 15 år, hvor den ene forælder fortsat er bosiddende i hjemlandet, som udlændingestyrelsen i alt har behandlet siden juni 2016, og herunder oplyse i hvor mange af sagerne der er blevet foretaget en integrationsvurdering, og i hvor mange af sagerne, der ikke er blevet foretaget en integrationsvurdering, jf. svar på UUI alm. del – spm. 30?

Svar fra fredag den 7. december 2018
Udlændinge- og Integrationsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet et bidrag fra Udlændingestyrelsen, der har oplyst følgende:

”For så vidt angår statistik over antallet af sager om familiesammenføring til børn mellem 8 og 15 år, hvor den ene forælder fortsat er bosiddende i hjemlandet, og hvor der er blevet foretaget en integrationsvurdering, jf. udlændingelovens § 9, stk. 20, henvises til den fortrolige besvarelse af spørgsmål 30, stillet af Udlændinge- og Integrationsudvalget den 15. oktober 2018.

For så vidt angår statistik over antallet af sager om familiesammenføring til børn mellem 8 og 15 år, hvor den ene forælder fortsat er bosiddende i hjemlandet, og hvor der ikke er blevet foretaget en integrationsvurdering, jf. udlændingelovens § 9, stk. 20, kan Udlændingestyrelsen oplyse, at det ikke er muligt på baggrund af registreringsgrundlaget i udlændingemyndighedernes elektroniske sagsbehandlingssystem at oplyse, i hvor mange tilfælde udlændingemyndighederne har behandlet sådanne sager.

7. december 2018 Koncernøkonomi Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2018 - 20264 595160 Begrundelsen herfor er, at sådanne oplysninger ikke er registreret som metadata i det elektroniske sagsbehandlingssystem på en sådan måde, at oplysningerne kan udtrækkes statistisk.”
0:000:00