Andreas Steenberg
 svarer 
Inger Støjberg

Andreas Steenberg (R) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Inger Støjberg, om at uddybe, hvilken betydning tidspunktet for barnets ansøgning har for, om der skal foretages en integrationsvurdering

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 20, Spørgsmål 6
Ministeren skriver i kronikken »Man skal ikke efterlade sit barn i hjemlandet i årevis«” (BT den 4. november 2018), at der som oftest ikke foretages integrationsvurderinger, såfremt mor og barn ankommer sammen til Danmark med det formål at fortsætte et familieliv. Af loven fremgår det imidlertid, at tidspunktet for indgivelsen af ansøgningen om familiesammenføring ikke har indflydelse på, om der skal foretages en integrationsvurdering af barnet eller ej (jf. side 12 bemærkningerne til lovforslag L191 om ændring af udlændingeloven, folketingsåret 2015-16). Kan ministeren uddybe, hvilken betydning tidspunktet for barnets ansøgning har for, om der overhovedet skal foretages en integrationsvurdering – og hvad hjemmelsgrundlag og kriterier er for at undlade at foretage en integrationsvurdering i de tilfælde, hvor ansøgningen indgives samtidig med forælderens?

Svar fra tirsdag den 18. december 2018
Ministeren skriver i kronikken »Man skal ikke efterlade sit barn i hjemlandet i årevis«” BT de 4. ove ber 8 , at der so oftest ikke foretages integrationsvurderinger, såfremt mor og barn ankommer sammen til Danmark med det formål at fortsætte et familieliv. Af loven fremgår det imidlertid, at tidspunktet for indgivelsen af ansøgningen om familiesammenføring ikke har indflydelse på, om der skal foretages en integrationsvurdering af barnet eller ej (jf. side 12 bemærkningerne til lovforslag L191 om ændring af udlændingeloven, folketingsåret 2015-16). Kan ministeren uddybe, hvilken betydning tidspunktet for barnets ansøgning har for, om der overhovedet skal foretages en integrationsvurdering – og hvad hjemmelsgrundlag og kriterier er for at undlade at foretage en integrationsvurdering i de tilfælde, hvor ansøgningen indgives samtidig med forælderens?

Svar:

Der henvises til besvarelsen af spørgsmål nr. 127 (UUI alm. del). 18. december 2018 Familiesammenføring Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2018 - 20324 586237
0:000:00