Søren Egge Rasmussen
 svarer 
Eva Kjer Hansen

Søren Egge Rasmussen (EL) spørger ministeren for fiskeri og ligestilling, Eva Kjer Hansen, hvor stort et økonomisk tab vurderer ministeren, at forslagets forbud vil have m.m.

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 35, Spørgsmål 1
Hvor stort et økonomisk tab vurderer ministeren, at forslagets forbud vil have, hvis der medregnes indtægter fra fiskeri med andre redskaber end trawl og bundskrabende redskaber, herunder hvor stort det økonomiske tab vil være, hvis der tages højde for det indtægtstab, som vil følge af en revision af trawlbekendtgørelsen?

Svar fra mandag den 7. januar 2019
Jeg kan oplyse, at der i perioden 2012-2017 i gennemsnit er landet fisk og muslinger for en værdi af ca. 1 mio. kr. årligt i Naturpark Lillebælt som følge af fiskeri med trawl og muslingeskraber. Denne opgørelse er for fartøjer over 12 meter, som udstyret med fartøjsovervågningsenhed (VMS).

Det er ikke muligt, at opgøre fiskeriet for fartøjer under 12 meter i Naurpark Lillebælt, da de ikke er udstyret med fartøjsovervågningsenhed (VMS). Fiskeri med garn, ruser og liner sker primært fra fartøjer under 12 meter.

Visse områder i Naturpark Lillebælt forventes lukket for fiskeri som følge af den igangværende revision af trawlbekendtgørelsen. Det kan oplyses, at der ikke har været et fiskeri af betydning i disse områder, hvis der ses på perioden 2012-2017. En lukning af disse områder for fiskeri vil derfor have en meget begrænset økonomisk betydning for fiskeriet i området.

0:000:00