Søren Egge Rasmussen
 svarer 
Eva Kjer Hansen

Søren Egge Rasmussen (EL) spørger ministeren for fiskeri og ligestilling, Eva Kjer Hansen, om gyde- og opvækstområder

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 35, Spørgsmål 4
Ministeren lægger op til, at både gyde- og opvækstområder kan beskyttes via revisionen af trawlbekendtgørelsen, er dette indeholdt i det som er under revision, og er revision af trawlbekendtgørelsen ikke styret af regelforenkling?

Svar fra mandag den 7. januar 2019
Jeg kan oplyse, at udgangspunktet for revision af trawlbekendtgørelsen er regelforenkling. Bekendtgørelsen har ikke været revideret siden 1993, og flere bestemmelser er utidssvarende. Bekendtgørelsen indeholder fx en række bestemmelser om fiskeri, som ikke længere udøves i dansk farvand.

Der har i regelforenklingsarbejdet været fokus på at få skabt et samlet og fyldestgørende regelsæt for trawl- og vodfiskeri i de kystnære vande, som er enkelt og gennemskueligt for fiskerierhvervet, fiskerikontrollen såvel som borgere mv. med interesse for kystnært fiskeri. For at skabe en sammenhængende regulering for det kystnære trawl- og vodfiskeri, er der i oplægget til den reviderede bekendtgørelse inddraget regulering fra eksisterende vedtægter og beskyttelse af en række kystnære Natura 2000 områder, som er udpeget for beskyttelse af stenrev. Det er netop stenrevsområder, hvor der er gode betingelser for gydning og opvækst af en lang række fiskearter. De nævnte Natura 2000 områder er ikke beskyttet i dag.
0:000:00