Lisbeth Bech-Nielsen
 svarer 
Rasmus Jarlov

Lisbeth Bech Poulsen (SF) spørger erhvervsministeren, Rasmus Jarlov, om det med denne lovændring vil blive muligt for kommunerne at anvise borgere til hermetisk lukkede almene boliger uden vinduer, der kan åbnes, og med krav om, at der ikke må etableres udendørs opholdsarealer som tagterrasse, altaner m.v.

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 51, Spørgsmål 13
Vil ministeren oplyse, om det med denne lovændring vil blive muligt for kommunerne at anvise borgere til hermetisk lukkede almene boliger uden vinduer, der kan åbnes, og med krav om, at der ikke må etableres udendørs opholdsarealer som tagterrasse, altaner m.v.?

Svar fra mandag den 17. december 2018
Lovforslaget åbner mulighed for at, at der kan opføres hermetisk lukkede boliger uanset om der er tale om ejerboliger, lejeboliger, almene boliger, studieboliger mv.

Det er et kommunalt anliggende, om det skal være muligt at opføre hermetisk lukkede boliger i deres kommune, ligesom det er et kommunalt anliggende, om der skal bygges almene boliger i hermetisk lukkede bygninger. Lovforslaget forhindrer i den forbindelse ikke, at kommunerne kan anvise borgere til almene boliger i hermetisk lukkede bygninger.

Det indgår dog i lovforslaget, at kommunalbestyrelsen ikke kan planlægge for ny bebyggelse til hermetisk lukkede boliger, som skal bruges til døgninstitutioner, bosteder, boliger til mennesker med særlige behov o.l., dvs. boliger, hvor mennesker har døgnophold som i institutioner og plejehjem, eller boliger til ældre, personer med handicap, psykisk syge eller andre socialt udsatte.

0:000:00