Finn Sørensen
 svarer 
Inger Støjberg

Finn Sørensen (EL) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Inger Støjberg, hvad ministeren kan oplyse om evaluering af au pair-ordningen

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 133, Spørgsmål 1
Hvad kan ministeren oplyse om evaluering af au pair-ordningen, jf. høringssvar fra Au Pair Network, der nævner, at en sådan afsluttes medio marts (L 133 – bilag 10)?

Svar fra fredag den 8. februar 2019
Udlændinge- og Integrationsministeriet har til brug for besvarelsen indhentet et bidrag fra Styrelsen for International Rekruttering og Integration, som har oplyst følgende:

”Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) har i 2018 igangsat en evaluering af den nuværende au pair-ordning. Dette skyldes, at det er en del af SIRI’s myndighedsudøvelse at følge op på de aftaler, som er i dgået på SIRI’s o råde.

Evalueringen har til formål at evaluere den nuværende au pair-ordning med henblik på at opnå viden om, hvordan de ændrede rammer i aftalen fra 2014 opleves af au pairs og værtsfamilierne. Evalueringen dækker både ændringerne fra aftalen i 2014 samt ordningen i det hele taget. Evalueringen vil bestå af en kvantitativ analyse af den nuværende gruppe af au pairs og værtfamilier samt en undersøgelse af brugernes erfaring med ordningen baseret på interviews.

Rambøll påbegyndte evalueringen i december 2018. Det forventes, at evalueringen er færdig medio april 9.”
0:000:00