Holger K. Nielsen
 svarer 
Claus Hjort Frederiksen

Holger K. Nielsen (SF) og Eva Flyvholm (EL) spørger forsvarsministeren, Claus Hjort Frederiksen, om ministeren vil afvise Dansk Industris kritik, når de mener, at Tilsynet med Efterretningstjenesterne bliver svækket med dette lovforslag

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 215, Spørgsmål 9

Vil ministeren blankt afvise Dansk Industris kritik, når de mener, at Tilsynet med Efterretningstjenesterne bliver svækket med dette lovforslag og i givet fald uddybe høringsnotatets bemærkninger om denne kritik, hvori den betegnes som en misforståelse.

Svar fra onsdag den 17. april 2019

”Vil ministeren blankt afvise Dansk Industris kritik, når de mener, at Tilsynet med Efterretningstjenesterne bliver svækket med dette lovforslag og i givet fald uddybe høringsnotatets bemærkninger om denne kritik, hvori den betegnes som en misforståelse”.

Svar:

Dansk Industri anfører i organisationens høringssvar af 4. februar 2019, at ”DI finder det endvidere særligt bekymrende, at der i lovforslaget indføres en mulighed for, at centeret kan vælge ikke at følge en henstilling i en udtalelse fra Tilsynet med efterretningstjenesterne og lade det være op til forsvarsministeren – centerets egen øverste chef – at afgøre sagen. Dette svækker tilsynets mandat og kontrol med Center for Cybersikkerhed og i sidste ende retssikkerheden”.

Som anført i Forsvarsministeriets kommenterede høringsoversigt må det anførte imidlertid bygge på en misforståelse fra Dansk Industris side. Lovforslaget indeholder ingen ændringer af den nævnte karakter, og der sker således ikke med lovforslaget nogen form for svækkelse af Tilsynet med Efterretningstjenesternes mandat.

For en nærmere beskrivelse af Tilsynet med Efterretningstjenesternes kompetence i forhold til Center for Cybersikkerhed henvises til den samtidige besvarelse af spørgsmål nr. 5 vedrørende L 215.

0:000:00