Charlotte Broman Mølbæk
 svarer 
Joy Mogensen

Charlotte Broman Mølbæk (SF) spørger kulturministeren, Joy Mogensen, om at sikre den lokale forankring i de nye § 5 teatres bestyrelser højere end der lagt op til i lovforslaget

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 20, Spørgsmål 4
Vil ministeren overveje at sikre den lokale forankring i de nye § 5 teatres bestyrelser højere end der lagt op til i lovforslaget, og hvordan vil ministeren i givet fald sikre denne højere grad af lokal forankring i bestyrelserne?

Svar fra mandag den 4. november 2019
For god ordens skyld, skal jeg gøre opmærksom på, at lovforslaget alene omfatter udvidelsen af den kategori af teatre og andre institutioner på scenekunstområdet, der kan modtage direkte statsligt tilskud, og at kulturministerens forhandlingsforpligtelse vedr. refusionsordningen fremadrettet alene sker med KL, jf. mit svar på spørgsmål nr.

1.

Jeg er helt enig i, at det er vigtigt fortsat at have en stærk lokal forankring i bestyrelserne. Det har også været den politiske intention i stemmeaftalen, og det fremgår af aftalen, at der har været en specifik opmærksomhed i forhold til, at der skal tages hensyn til de tre teatres særlige lokale afsæt og forankring ved bestyrelsens udpegning. For mig er det derfor naturligt, at der vil være en dialog i forbindelse med udpegningen af bestyrelsesmedlemmerne.

De teatre, der omfattes af scenekunstlovens § 5 har en særlig opgave, der rækker bredere ud i større dele eller hele landet, og det er vigtigt, at der også tages hensyn til de ændrede krav og den ændrede rolle, som teatrene qua den øgede bevilling og den større geografiske forpligtelse skal have fremadrettet, når bestyrelserne dannes.

Bestyrelsernes sammensætning er reguleret i bekendtgørelse om teatre og andre institutioner på scenekunstområdet, som vil blive ændret, så den afspejler Dok. nr. 19/03314-2 stemmeaftalen af 20. marts 2019, herunder hensigten om lokal forankring. Jeg forventer at sende forslag til ændring af bekendtgørelsen i høring snarest og vil inden høringen sende udkastet til ordførerkredsen.

Rasmus Prehn Side
0:000:00