Mona Juul
 svarer 
Simon Kollerup

Mona Juul (K) spørger erhvervsministeren, Simon Kollerup, om konkurrencemyndighederne har forsøgt at åbne en sag om urimelige priser vedrørende Betalingsservice efter konkurrenceloven

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 46, Spørgsmål 7
Kan ministeren oplyse, om konkurrencemyndighederne har forsøgt at åbne en sag om urimelige priser vedrørende Betalingsservice efter konkurrenceloven? Og i negativt fald forklare, hvorfor sagen ikke blev kørt ?

Svar fra mandag den 25. november 2019
Håndhævelse af konkurrencereglerne foretages af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, der sammen med Konkurrencerådet er en uafhængig konkurrencemyndighed. Der er fortrolighed om igangværende undersøgelser blandt andet af hensyn til de involverede virksomheders retssikkerhed.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har imidlertid oplyst, at Konkurrencerådet ikke har truffet afgørelser om priser på Betalingsservice efter konkurrencereglerne.

Hensigten med lovforslaget L 46 er at skabe større sikkerhed for, at der ikke opkræves urimeligt høje priser og avancer for direkte debitering, jf. udvidelsen af betalingslovens §122. Den foreslåede lovændring omfatter et forbud mod anvendelse af urimelige priser og avancer i forbindelse med fastsættelse af gebyrer mv. for brug af direkte debiteringsprodukter, som – i modsætning til konkurrencereglerne – bl.a. også gælder, når der er tale om en virksomhed, som ikke har en dominerende stilling.

0:000:00