Zenia Stampe
 svarer 
Lea Wermelin

Zenia Stampe (R) og Søren Egge Rasmussen (EL) spørger miljøministeren, Lea Wermelin, hvilke muligheder der er for indenfor EU-retten at pålægge landbruget at reducerede forbruget af glyfosat

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 33, Spørgsmål 1
Vil ministeren redegøre for, hvilke muligheder der er for indenfor EU-retten at pålægge landbruget at reducerede forbruget af glyfosat f.eks. ved at reducere doseringer, forbruget til nedvisning og forbud mod tvangsmodning af korn?

Svar fra fredag den 20. marts 2020
Det er ikke muligt inden for EU-retten at pålægge landbruget at reducere doseringer, hvis der er vist sikker anvendelse for mennesker og miljø ved den dosering, der er ansøgt om, og som midlet er godkendt til.

Der er mulighed for et forbud mod glyphosat til nedvisning og tvangsmodning af korn, hvis anvendelse er i strid med god landmandspraksis ift. den pågældende afgrøde. Det følger af den godkendelse, der er givet til glyphosat på EU-niveau, og det er med denne begrundelse, at der allerede er indført forbud mod tvangsmodning af afgrøder til konsum.

Lea Wermelin / www.mfvm.dk
0:000:00