Søren Bo Søndergaard
 svarer 
Joy Mogensen

Søren Søndergaard (EL) spørger kulturministeren, Joy Mogensen, om medierådet får tilført yderligere ressourcer i forbindelse med de nye opgaver, som følger af lovforslaget

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 108, Spørgsmål 2
Vil ministeren oplyse om medierådet får tilført yderligere ressourcer i forbindelse med de nye opgaver, som følger af lovforslaget?

Svar fra mandag den 4. maj 2020
Finansieringen af ressourceforbruget til de nye opgaver vil ske inden for Det Danske Filminstituts egen ramme.

Der er i bekendtgørelse om Medierådet for Børn og Unge fastsat regler om opkrævning af gebyr til dækning af udgifter forbundet med Medierådets aldersvurdering af film.

Med det gældende gebyr svarer gebyrindtægterne ikke til udgifterne ved aldersvurderingen. De nuværende merudgifter til aldersvurderingen finansieres af Det Danske Filminstituts driftsbudget.

Det er på denne baggrund hensigten at bringe gebyrindtægterne på niveau med udgifterne ved en opjustering af minutprisen for aldersvurdering. Forslag til denne opjustering indgår i udkast til ny bekendtgørelse om Medierådet for Børn og Unge, som Kulturministeriet har sendt i offentlig høring den 27. april 2020.

Joy Mogensen Dok. nr. 20/01763-5
0:000:00