Anne Honoré Østergaard
 svarer 
Simon Kollerup

Anne Honoré Østergaard (V) spørger erhvervsministeren, Simon Kollerup, hvordan branchen bliver inddraget i arbejdet med konkurrenceudsættelse af kontrolopgaven

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 122, Spørgsmål 2
Vil ministeren redegøre for, hvordan branchen bliver inddraget i arbejdet med konkurrenceudsættelse af kontrolopgaven?

Svar fra onsdag den 13. maj 2020
Selve udbuddet af kontrolopgaven vil ske efter reglerne i udbudsloven, og udvælgelsen af kontrolorgan vil ske på dette grundlag.

Den nye kontrolmodel vil bl.a. lægge op til at branchens ønsker om øget kontrol i butikker uden et navnestempel bliver efterkommet. Der er i lovforslaget lagt op til, at der ved besøg i butikker uden navnestempel kan opkræves gebyr for kontrolbesøget, hvis der forefindes varer, der ikke lever op til kravene i loven.

Antal samt fordeling af kontrolbesøg vil blive drøftet på et møde med interessenterne, som forventes afholdt efter sommerferien afhængig af den aktuelle situation med Corona. Interessenterne vil herved få mulighed for at frembringe deres ønske til fremtidens kontrolbesøg.

0:000:00