svarer 
Nick Hækkerup

Retsudvalget spørger justitsministeren, Nick Hækkerup, om kommentar til henvendelsen af 24/6-20 fra Dansk Stalking Center

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 167, Spørgsmål 2
Vil ministeren kommentere henvendelsen af 24/6-20 fra Dansk Stalking Center, jf. B 167 bilag 2?

Svar fra mandag den 14. september 2020
Stalking har særdeles store konsekvenser for dem, det går ud over, og det er meget vigtigt for mig, at vi som samfund sender et klart signal om, at stalking ikke skal tolereres.

Det ligger mig meget på sinde at sørge for, at vi har et effektivt værn mod denne form for chikane og forfølgelse, der griber så alvorligt ind i ofrenes og familiernes liv og hverdag. Jeg er derfor gået i dialog med relevante interessenter, ministerier og myndigheder for at se på, hvordan indsatsen mod stalking kan styrkes.

Det sker i regi af Det Rådgivende Forum for Stalking, som blev nedsat i 2016 med det formål at danne ramme for udveksling af erfaringer vedrørende udvikling på området, ny viden og nye initiativer.

Dansk Stalking Center indgår i Det Rådgivende Forum for Stalking og er således en af de interessenter, som er inviteret med i arbejdet med at se på, hvordan indsatsen mod stalking kan styrkes.

Jeg er taknemmelig for Dansk Stalking Centers bidrag til Det Rådgivende Forum for Stalking, og jeg ser frem til det videre arbejde med at finde måder til at hjælpe ofrene for stalking bedre og samtidig sætte håndfast ind over for dem, der udøver stalking, så deres chikanøse adfærd kan bringes til ophør.

0:000:00