Christoffer Aagaard Melson
 svarer 
Dan Jørgensen

V: Hvad mener Jørgensen om, at Energistyrelsen pålægger kvoteomfattede virksomheder mange administrative opgaver?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 43, Spørgsmål 1

Hvordan forholder ministeren sig til Bryggeriforeningens høringssvar, hvori Energistyrelsen opfordres til at ”rydde ud” i de mange administrative opgaver, der pålægges de kvoteomfattede virksomheder, f.eks. når en driftsleder skal rapportere aktivitetsniveau og udarbejde overvågningsplaner – og nu også overvågningsmetodeplaner?

Svar fra tirsdag den 17. november 2020
Jørgensen: Vi oplever en stor vilje blandt virksomhederne til at efterleve CO2-kvoteordningens regler

EU’s kvotehandelssystem er en hjørnesten i dansk og europæisk klimapolitik, og ved at opdatere den danske CO2 -kvotelov, vil loven fremstå så klar og gennemskuelig som muligt, når 4. kvotehandelsperiode starter den 1. januar 2021. Derudover bidrager opdateringen af loven til, at der ved årsskiftet kan ophæves fem bekendtgørelser, hvilket vil mere end halvere antallet af bekendtgørelser på kvoteområdet.

På grund af den fælleseuropæiske tilgang i kvotehandelssystemet vil der fortsat være direkte gældende EU-regler, som de berørte virksomheder er nødt til at kende og indrette sig efter. Energistyrelsen oplyser dog, at dette i praksis fungerer ganske gnidningsfrit, idet styrelsen oplever en stor vilje og evne blandt virksomhederne til at efterleve kvoteordningens regler.

I forhold til overvågningsplaner og de nye overvågningsmetodeplaner gælder det konkret, at pligten til at udarbejde disse følger af direkte gældende EU-ret. Derfor kan planerne ikke erstatte hinanden. Den danske implementering af reglerne er dog søgt udformet så enkel som muligt. Energistyrelsen oplyser, at virksomheder og deres verifikatorer gennem styrelsens informations- og vejledningsindsats er forberedt på den nye opgave.

0:000:00