Kim Valentin
 svarer 
Morten Bødskov

Kim Valentin (V) spørger skatteministeren, Morten Bødskov, hvad der er henholdsvis skattelovgivningens og pensionslovgivningens definition af unoterede aktier

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 69, Spørgsmål 4
Vil ministeren uddybe, hvad der er henholdsvis skattelovgivningens og pensionslovgivningens definition af unoterede aktier?

Svar fra fredag den 27. november 2020
Efter pensionsbeskatningsloven skal midlerne i rate-, kapital- og aldersopsparinger omfattet af lov om finansiel virksomhed anbringes i overensstemmelse med §§ 50 og 51 i lov om finansiel virksomhed. Hvilke typer værdipapirer, de nævnte pensionsmidler kan placeres i, er således ikke defineret i pensionsbeskatningsloven.

Efter Finanstilsynets bekendtgørelse nr. 1056 af 7. september 2015 om visse skattebegunstigende opsparingsformer i pengeinstitutter (puljepensionsbekendtgørelsen), som er udstedt med hjemmel i § 50, stk. 4, i lov om finansiel virksomhed, er det under visse vilkår muligt at placere rate-, kapital- og aldersopsparingsmidler i unoterede kapitalandele og i andele i alternative investeringsfonde, som forvaltes af en registreret forvalter, jf. § 9 i lov om forvaltere af alternative investeringsfonde. Unoterede kapitalandele er andele i aktieselskaber (aktier), anpartsselskaber (anparter) samt i andre virksomheders egenkapital, jf. §

5, stk. 4, i lov om finansiel virksomhed, der ikke er optaget til handel på et reguleret marked eller en alternativ markedsplads, og som ikke handles på en multilateral handelsfacilitet. Ligeledes er andele i alternative investeringsfonde, som forvaltes af en registreret forvalter, altid unoterede, fordi en registreret forvalter ikke må forvalte en alternativ investeringsfond, der har tilladelse til markedsføring af sine andele til detailinvestorer. Derfor kan disse alternative investeringsfonde ikke handles på de førnævnte markeder.

Er der i stedet tale om midler i godkendte rate-, kapital- og aldersopsparinger i et andet EU-land end Danmark, er der direkte i pensionsbeskatningslovens § 12 fastsat regler for anbringelse af særskilte pensionsdepoter i ”aktier m.v., der ikke er optaget til handel på et reguleret marked eller en multilateral handelsfacilitet”.

Disse anbringelsesregler svarer til anbringelsesreglerne i puljepensionsbekendtgørelsen.

Efter pensionsafkastbeskatningslovens § 15, stk. 7, er der til brug for opgørelsen af pensionsafkastskat fastsat særlige regler for værdiansættelsen af ”aktier eller anparter, der ikke er optaget til handel på et reguleret marked eller en multilateral handelsfacilitet. Tilsvarende sondres der i aktieavancebeskatningsloven mellem, om aktier handles på et reguleret marked eller på en multilateral handelsfacilitet eller ej.

0:000:00