Signe Munk
 svarer 
Dan Jørgensen

Signe Munk (SF) spørger klima-, energi- og forsyningsministeren, Dan Jørgensen, om udarbejdelse af ændringsforslag, således at Forsyningstilsynet ikke får bemyndigelse til på egen hånd at fastsætte regler

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 67, Spørgsmål 31
Vil ministeren – som teknisk bistand – udarbejde ændringsforslag, således at Forsyningstilsynet ikke får bemyndigelse til på egen hånd at fastsætte regler? Bemyndigelsen bør i stedet være hos ministeren eller Energistyrelsen.

Svar fra tirsdag den 1. december 2020
Jeg har forelagt spørgsmålet for Energistyrelsen. Energistyrelsen har oplyst følgende, hvortil jeg kan henholde mig:

”Forsyningstilsynet skal ifølge elmarkedsdirektivet varetage en lang række tilsynsopgaver som en uafhængig tilsynsmyndighed. Denne uafhængighed understøttes af muligheden for at fastsætte regler på nærmere afgrænsede områder.

Forsyningstilsynet skal bl.a. ifølge elmarkedsdirektivet have til opgave at overvåge graden og effektiviteten af markedsåbning og konkurrence på engros- og detailsalgsniveau, priser for husholdningskunder, herunder forudbetalingssystemer, virkningen af dynamiske elpriskontrakter, andel af kunder, der skifter leverandør, andel af kunder, der afmeldes, forholdet mellem priser for husstande og engrospriser, samt enhver forvridning eller begrænsning af konkurrencen.” Jeg henviser derfor først og fremmest til min besvarelse af spm. 15.

”Hvad angår forholdet mellem Forsyningstilsynets faktureringsbekendtgørelse og Energistyrelsens bekendtgørelse om energivirksomheder og bygningsejeres oplysningsforpligtelser over for slutkunder og slutbrugere om energiforbrug og fakturering m.v., så implementerer sidstnævnte ud over nogle meget overordnede bestemmelser om krav til fakturaer også en lang række bestemmelser fra energieffektiviseringsdirektivet, som i øvrigt går på tværs af el-, gas- og varmesektoren. Indholdsmæssigt er der et nært sammenfald mellem reguleringen af disse forsyningssektorer i bekendtgørelsen.

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet Holmens Kanal 20 1060 København K T: +45 3392 2800 E: [email protected] www.kefm.dk Snittet i bekendtgørelserne er lagt således, at Energistyrelsens bekendtgørelse indeholder de mere energitekniske dele af reglerne om fakturering, herunder hvor der er behov for data fra Datahub. Forsyningstilsynets bekendtgørelse indeholder de umiddelbare forbrugerretlige krav til indholdet af en faktura.

0:000:00