Søren Egge Rasmussen
 svarer 
Dan Jørgensen

Søren Egge Rasmussen (EL) spørger klima-, energi- og forsyningsministeren, Dan Jørgensen, om udarbejdelse af et ændringsforslag, der gør det muligt for netselskaber at indkøbe VE-elektricitet til at dække nettabet med den betingelse at indkøbet skal i udbud

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 67, Spørgsmål 37
Vil ministeren være behjælpelig med et ændringsforslag, som gør det muligt for netselskaber at indkøbe VE-elektricitet til at dække nettab, under den betingelse at indkøbet skal i udbud?

Svar fra onsdag den 16. december 2020
Et ændringsforslag med det ønskede indhold er vedlagt.

Regeringen har sammen med forligspartierne en markant grøn dagsorden og nogle meget ambitiøse mål, som selvfølgelig står fast. Det er dog væsentligt for regeringen, at der ifm. den grønne omstilling også tages hensyn til husholdningernes råderum og virksomhedernes konkurrenceevne.

Ændringsforslaget kan indebære, at konkurrencen på elmarkedet svækkes, ligesom priserne for forbrugerne kan blive højere. Det finder jeg er uhensigtsmæssigt.

Jeg vil dog alligevel fremsætte et tilsvarende ændringsforslag for udvalget af respekt for, at et flertal i Folketinget ønsker at fremme muligheden for, at VE-elektricitet kan dække netvirksomhedernes nettab.
0:000:00