René Christensen
 svarer 
Lea Wermelin

René Christensen (DF) spørger miljøministeren, Lea Wermelin, hvornår de undersøgelser og kortlægninger ministeren omtalte under 1. behandling af beslutningsforslaget bliver færdige

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 165, Spørgsmål 1
Vil ministeren redegøre for, hvornår de undersøgelser og kortlægninger ministeren omtalte under 1. behandling af beslutningsforslaget bliver færdige? Vil det være muligt at indgå en bred aftale om en national råstofstrategi og dermed få et planlægningsværktøj, inden partierne skal i gang med at forhandle en infrastrukturplan til 160 mia. kr. i forhold til bane og vej? Vil ministeren oversende en tids- og procesplan?

Svar fra fredag den 7. maj 2021
Indenrigsog Boligministeriet har oplyst at: ”Af den politiske aftale mellem regeringen (Socialdemokratiet) og Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet om National strategi for bæredygtigt byggeri (5. marts 2021) fremgår det, at:

”Der skal skabes et vidensgrundlag for, hvornår og hvordan det giver miljømæssig og økonomisk mening at genbruge og genanvende materialer i byggeriet, samtidig med at det sker på en sundheds- og sikkerhedsmæssig forsvarlig måde, herunder skabes grundlag for en mere hensigtsmæssig anvendelse af ikke-fornybare råstoffer som sand og grus”.

Af ’National strategi for bæredygtigt byggeri’ (april 2021) fremgår det endvidere, at dette initiativ om sikkert og sundt genbrug og genanvendelse i byggeriet forventes afsluttet i 2023.” Derudover vil Miljøministeriet, i samarbejde med regionerne og andre relevante interessenter, se nærmere på omfanget af problemet med nabogener.

Når vi har det faglige vidensgrundlag på plads, kan vi tage stilling til, hvilken opfølgning, der er mest hensigtsmæssig.

Lea Wermelin / www.mim.dk
0:000:00