Dennis Flydtkjær
 svarer 
Ane Halsboe-Jørgensen

Hvorfor foreslås idrættens hovedorganisationer ikke direkte orienteret fremfor Udelukkelsesnævnet for seksuelle krænkelser?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 119, Spørgsmål 2

Hvad er grunden til, at idrættens hovedorganisationer ikke foreslås orienteret direkte fremfor Udelukkelsesnævnet for seksuelle krænkelser?

Svar fra mandag den 21. marts 2022
At Udelukkelsesnævnet modtager oplysningerne direkte fra politiet, ændrer ikke på nævnets rolle på nogen måde

Først og fremmest vil jeg takke Danmarks Idrætsforbund, DGI og Firmaidrætten for deres gode og konstruktive samarbejde og input til denne proces.

Jeg har på baggrund af den tætte dialog med idrættens hovedorganisationer tilpasset lovforslaget, så det bliver mest muligt meningsfuldt for både idrætslivet og for myndighederne, som skal servicere idrætten med oplysninger.

Det faktum, at Udelukkelsesnævnet modtager oplysningerne direkte fra politiet, ændrer ikke på nævnets rolle på nogen måde.

Konkret har jeg på den baggrund tydeliggjort i lovforslagets specielle bemærkninger, at ”Udelukkelsesnævnet er etableret af idrættens hovedorganisationer, som tager stilling til nævnets funktion mv. Udelukkelsesnævnet er således ikke med lovforslaget tiltænkt en anden rolle end den, som organisationerne bag Udelukkelsesnævnet beslutter.” 

0:000:00