Om  
Anne Birgitte Gammeljord
Martin Lavesen

Advokat modtager hæderpris for sin kamp mod hvidvask

Advokatsamfundets Fond har tildelt sin hæderspris til advokat Anne Birgitte Gammeljord for hendes bidrag til internationalt samarbejde og bekæmpelse af hvidvask i Europa.

Advokat Anne Birgitte Gammeljord får overrakt Advokatsamfundets Fonds hæderspris af formand for Advokatrådet, Martin Lavesen.
Advokat Anne Birgitte Gammeljord får overrakt Advokatsamfundets Fonds hæderspris af formand for Advokatrådet, Martin Lavesen.Foto: Advokatsamfundet
Frederik Gjersen Hansen

Som bannerfører for internationalt samarbejde og bekæmper af hvidvask er Anne Birgitte Gammeljord blevet tildelt advokaternes hæderspris.

Det skriver Advokatsamfundets Fond i en pressemeddelelse.

"Hun er en kæmpe kapacitet inden for bekæmpelse af hvidvask og har spillet en væsentlig rolle i forhold til hele hvidvask-regelsættet i EU gennem sit virke i CCBE," udtaler Martin Lavesen, formand for Advokatrådet, i pressemeddelelsen.

Anne Birgitte Gammeljord var formand for hvidvaskkomitéen i Sammenslutningen af advokatråd i Europa (CCBE) fra 2010 til 2015 og er i dag fortsat et af komitéens medlemmer.

”Det er for mig stort at modtage hædersprisen fra Advokatsamfundets Fond," udtaler hun i pressemeddelelsen.

Læs også

Hun er desuden første vicepræsident i organisationen European Law Institute (ELI), som blandt andet beskæftiger sig med forskning og at give anbefalinger knyttet til den juridiske udvikling i Europa.

"Arbejdet er væsentligt for at sikre det fremadrettede faglige fundament for de advokater, som virker i Danmark, fordi en større og større del af vores nationale lovgivning udspringer fra EU,” siger Anne Birgitte Gammeljord i pressemeddelelsen.

Anne Birgitte Gammeljord er medlem af Advokatrådets internationale udvalg og har tidligere været en del af både Advokatnævnet og Advokatrådet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anne Birgitte Gammeljord

Bestyrelsesformand, Augustinus Fonden, advokat (H), Rovsing & Gammeljord Advokater
cand.jur. (Københavns Uni. 1980)

Martin Lavesen

Managing partner og advokat, DLA Piper
cand.jur. (Københavns Uni. 1994)

0:000:00