Alternativets bagland anklager partilederkandidat for at mangle empati

Alternativets bagland i Nordsjælland langer ud efter partilederkandidat Theresa Scavenius for at mangle empati og ydmyghed.

Theresa Scavenius
Theresa Scavenius (35) Klimaforsker, lektor, Aalborg Uni., folketingskandidat (ALT)
Uffe Elbæk
Uffe Elbæk (65) MF (ALT), fhv. politisk leder
Rasmus Nordqvist
Rasmus Nordqvist (44) MF (ALT)

Midt i kampen om posten som Uffe Elbæks arvtager i Alternativet bliver Theresa Scavenius angrebet af sit eget bagland. 14 personer fra Alternativet i Nordsjælland anklager i et brev Theresa Scavenius for at mangle ydmyghed og empati.

Det skriver DR

Theresa Scavenius var under folketingsvalget i 2019 opstillet som kandidat i Nordsjælland, men blev ikke valgt. Det er netop valgkampen, der ligger til grund for baglandets kritik af Theresa Scavenius.

De roser i brevet, der er lagt op på Alternativets interne debatforum, Theresa Scavenius for at være en skarp debattør og kompromisløs, men forklarer samtidig, at valgkampen var fuld af sværdslag, som Theresa Scavenius ikke efterfølgende har været interesseret i at løse.

"Kompromisløshed kan vi også nikke genkendende til. Men når den bruges i samarbejdet med de aktive medlemmer og de andre kandidater, så slår det gnister. Så mangler for eksempel empati og ydmyghed. Du fik trådt mange af de aktive medlemmer over tæerne i valgkampen, og vi har ikke oplevet nogen vilje til at rede trådene ud bagefter," skriver de 14 underskrivere blandt andet i brevet.

Theresa Scavenius affejer dog kritikken og forklarer til DR, at hun havde et fantastisk samarbejde med en masse mennesker under valgkampen.

"Nej, det kan jeg slet ikke genkende. Jeg og andre har en meget anden opfattelse, og jeg fik også et godt personligt valg oppe i kredsen. Så det kan jeg ikke genkende," siger Theresa Scavenius til DR.

Kampen om at blive Uffe Elbæks arvtager som politisk leder for Alternativet skal afgøres på et ekstraordinært landsmøde 1. februar. Her er Theresa Scavenius oppe imod kandidater som Rasmus Nordqvist, Josephine Fock og Sascha Faxe.

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal