CBS fjerner tidligere chef i Danske Bank fra undervisningen

Hvidvasksagen i Danske Bank har ført til, at Copenhagen Business School ikke vil lade bankens tidligere økonomidirektør være underviser.

Henrik Ramlau-Hansen
Henrik Ramlau-Hansen (63) Lektor, Institut for Finansiering, Copenhagen Business School

Skandalen om hvidvask for milliarder af kroner i Danske Bank får konsekvenser for bankens tidligere økonomidirektør.

Henrik Ramlau-Hansen har undervist som lektor på Copenhagen Business School (CBS) siden 2016, men nu ønsker universitetet ikke længere, at Henrik Ramlau-Hansen skal undervise.

Det skriver Berlingske.

"Efter aftale med Henrik og ledelsen på CBS underviser Henrik dog ikke indtil videre grundet hvidvasksagen. Henrik har i øjeblikket udelukkende forsknings- og administrationsopgaver," oplyser leder af Institut for Finansiering på Copenhagen Business School Carsten Sørensen til avisen. 

I Danske Bank havde Henrik Ramlau-Hansen som økonomidirektør blandt andet ansvaret for, at banken overholdt lovgivningen om hvidvask. Han stoppede efter flere år i banken i april 2016.

I oktober samme år blev han formand for Finanstilsynet, hvilket han var frem til maj sidste år. Dengang gik han af som formand, fordi der ikke skulle herske tvivl om, hvorvidt tilsynet var uafhængigt.

Henrik Ramlau-Hansen har ikke ønsket at kommentere over for Berlingske, at Copenhagen Business School har fjernet ham som underviser.

Tilbage til navnenyt »

Prøv fødevarer gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement